Fotografie Apps

In één van mijn artikelen schreef ik over retro fotografie. Daar had ik het al even over apps voor op de Android smartphones en de iPhone.

Maar er zijn naast de retro fotografieapps natuurlijk meer applicaties die je kunnen helpen bij het maken van foto’s. De ene professioneler dan de ander natuurlijk. Ik gebruik de apps om een foto snel te bewerken. Zo zie ik direct of een foto een goed is of niet. Later bewerk ik het toch altijd even na met Photoshop. Maar sommige apps gebruik ik ook gewoon voor de lol.

Hieronder vind je de apps die ik het meest handig of grappig vind.

Perfect Photo

Met deze app voor de iPhone kun je snel even je foto’s bewerken. Kleuren bijstellen en het contrast veranderen. De app is erg makkelijk in gebruik. Ik gebruik het om een snelle sneak preview te krijgen van een bewerking in Photoshop.

Photocalc

Photocalc is een wat professionelere app die allerlei berekeningen kan maken van de omgeving zodat je de perfecte foto kunt schieten met je iPhone. Hij kan onder andere scherptes, diafragma’s ISO instellingen berekenen. Mooie applicatie voor de professionele fotografen onder ons.

TiltShift

Deze app laat je tiltshift foto’s maken. Tiltshift is de techniek dat je een echte foto overlaat komen of het een schaalmodel is. Alsof je naar Madurodam staat te kijken. Normaal gesproken moet je de bewerking maken in Photoshop. Deze app doet alles voor je. Grappig!

About

View all posts by