Maak de mooiste foto’s van jouw gerechten | Harry Hilders Fotografie

voedselfotografie | Harry Hilders

Jouw gerechten goed in beeld

Je bent iemand die graag kookt en dit ook aan de wereld wilt laten zien via social media, een blog of wellicht een kookboek. Maar hoe maak je je jouw gerecht interessant om naar te kijken en wil je geen standaard kiekje als resultaat? Volg dan onderstaande tips.
Harry Hilders | fotografie

Belichting

Zorg dat je altijd goede belichting hebt om je onderwerp het middelpunt te laten zijn. Zonder een juiste belichting wordt de foto al snel te donker en slecht van kwaliteit. Je kunt ervoor kiezen om studiolampen te gebruiken vanuit doverse hoeken of als de omgeving het toelaat, zonlicht voor een natuurlijke uitraling. Ook een professionele flitser die op de camera geplaatst kan worden zal helpen.

De juiste lens

Het ligt voor de hand, maar de juiste lens is zeer belangrijk voor de juiste foto. Wil je een lens zonder zoomfunctie? Hou er rekening mee dat je zelf dan naar je object moet bewegen. Zorg eventueel voor een lichtsterke lens met optische stabilisator om de kans op bewogen foto’s te verminderen.

Statief

Een statief zal je enorm helpen met het maken van een correcte foto. Uit de losse hand een foto maken zal erg snel voor mislukte foto’s zorgen. Bij een statief kan je de camera exact richten op het voorwerp en kan jij de benodigde scherptediepte en andere zaken instellen zonder dat je de camera constant beweegt. Je kunt ook makkelijk gebruik maken van een afstandsbediening.

De achtergrond

Je kunt ervoor kiezen om een egale achtergrond op te zetten om afleiding op de foto te voorkomen. Dit kan met een achtergrondsysteem die geplaatst wordt op metalen poten waar je jouw voorwerp centraal plaatst op een neutrale verhoging.

Het juiste bord

Kies voor jouw gerecht het bord waar deze het best tot zijn recht komt. Heb je een modern gerecht? Dan past een wit glanzend bord daar wellicht het beste bij. Ga je voor bourgondisch? Een bruin bord past daar misschien goed bij.

Geschreven door Harry Hilders
2018/04/11

About

View all posts by