De beste fotografie locaties volgens Harry Hilders

Nederland is een prachtig land om te fotograferen. Helaas is het zo, dat wanneer we foto’ zien van Nederland, dat er vaak de standaard foto’s te zien zijn, van de grachten te Amsterdam en de bollenstreek of een molen. Hoewel het prachtige foto’s zijn, zijn er in Nederland nog talloze andere mooie fotolocaties waarvan prachtige foto’s te maken zijn. Dit kunnen spots zijn met architectuur, maar ook qua natuur heeft Nederland vele fotospots te bieden. Hierbij daarom enkele mooie bekende en niet zo bekende fotografie locaties in Nederland.

Paard van Marken – Noord-Holland

In het authentieke dorpje Marken staat aan de rand van het Markermeer een vuurtoren met een vuurtorenhuisje ernaast en wordt het paard van Marken genoemd. Sinds 1970 is dit een rijksmonument en de vuurtoren is zeer fotogeniek. In de winter zijn hier prachtige foto’s te maken, want rondom de toren heeft men vaak veel last van kruiend ijs. Ook het dorpje Marken zelf is zeer fotogeniek.

Paard van Marken - Harry Hilders

Reitdiephaven – Groningen

Groningen komt niet zo vaak voor op typisch Nederlandse kiekjes, maar de plekjes zijn er toch. Zo is er de jachthaven Reitdiep. Vooral fotogeniek zijn de gekleurde huizen die aan de haven liggen. Het zijn woningen met een Scandinavische look, in allerlei kleuren, waar prachtige foto’s van te maken zijn. Menigeen zal aan de hand van een foto hiervan denken, dat deze in Scandinavië is genomen.

Magere Brug, Amsterdam – Noord-Holland

Deze locatie kent iedereen wel en is één van de meeste gefotografeerde plekjes van Nederland. Daarom mag hij ook niet in dit overzicht ontbreken. De Magere Brug is sinds 2002 een Rijksmonument en is zowel overdag als ‘s nachts goed te fotograferen van allerlei kanten. ‘s avonds is de brug verlicht, wat een prachtige foto kan opleveren.

Magere brug- Harry hilders

De Biesbosch – Noord-Brabant

De Biesbosch behoort tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het is mogelijk om in een bootje te stappen en het natuurgebied rond te varen en prachtige natuurfoto’s te maken. Het gebied kent vele bijzondere vogelsoorten, zoals de ijsvogel die met een beetje geluk te fotograferen is.

Biesbosch - Harry Hilders

Kasteel Batenburg – Gelderland

Batenburg is een stadje in Gelderland. Er staat daar een kasteelruïne van een oud kasteel dat reeds in het jaar 527 is gebouwd. Vele eeuwen heeft het daar gestaan totdat de Fransen in 1794 het kasteel totaal verwoestten. De restanten hiervan zijn prachtig om te fotograferen. De foto is afkomstig van Raym Deds.

Kasteel Batenburg - Harry Hilders

Hoge Veluwe – Gelderland

Een andere plek in Gelderland, waar het prachtig is om plaatjes te schieten, is de Hoge Veluwe met grote heidegebieden en grote bossen. Hier is altijd wel een unieke natuurfoto te maken van de flora of de fauna die het gebied rijk is.

Hoge Veluwe - Harry Hilders

Kinderdijk – Zuid-Holland

Ook Kinderdijk behoort samen met de Magere Brug in Amsterdam tot de meest gefotografeerde gebieden van Nederland. Alle technische mogelijkheden uit de middeleeuwen betreffende de waterbeheersing zijn hier te bezichtigen, zoals molens en dijken en tevens prachtige polderlandschappen. Zowel overdag als ‘s avonds bij zonsondergang zijn hier hele mooie foto’s van de omgeving te maken.

Kinderdijk  - Harry Hilders

Geschreven door Harry Hilders
2018/03/20

About

View all posts by