Mooi licht

Fotografen hoor je het vaak hebben over fotograferen bij “mooi licht”. Onder het mom van dat “mooie licht” moeten nú de schoenen aan, en staan we ineens te poseren in de achtertuin. Maar wat is dat nou, mooi licht? En hoe maak je er gebruik van als fotograaf?

Mooi licht, dat is eigenlijk voor een groot deel: mooie schaduw. Een mooie zachte schaduw, met het warme licht van een laagstaande zon om precies te zijn. Want een laagstaande zon geeft prachtig strijklicht en dito lange, zachte schaduwen. En dat vinden we mooi.

Nou klopt het dat we haast hebben bij mooi licht, want een mooie laagstaande zon, die staat er maar even, voordat de schemering invalt. Maar dat betekent niet dat we mooi licht niet kunnen anticiperen. Zijn er weinig wolken aan de lucht aan het einde van de middag, dan kun je rustig je camera pakken en een leuk plekje onder het blarendak opzoeken en het mooie licht met een wijntje erbij afwachten. Wel zo leuk voor je modellen ook!

About

View all posts by