500 px

Soms wil je je als fotograaf kunnen spiegelen aan anderen. Een bron van inspiratie in dit opzicht is 500px.com: een wereldwijde community van (amateur)fotografen op internet. Een account is zo gemaakt, en de eerste twee weken kun je de site als “Awesome member” verkennen. Je uploadt dan ongelimiteerd je foto’s, verkoopt op de online markt, je bekijkt je statistieken en kan bijvoorbeeld je eigen profiel customizen. Renew je je Awesome membership niet, dan blijven je foto’s gewoon online staan en je kan nog steeds foto’s uploaden. Maar je kunt dan niet meer van alle “awesome” features gebruikmaken. Verder werkt de site als een andere netwerksite: je deelt, liket, geeft commentaar en maakt vriendjes. Tegelijkertijd zet iedereen wel echt zijn beste beentje voor, want de kwaliteit van de foto’s is vaak fenomenaal. En je kunt overigens ook zónder account de site verkennen. Klinkt leuk? Neem er een kijkje.

About

View all posts by