Golden hour

Mooi licht, het is een bijna mythisch begrip. Ken je iemand die veel fotografeert, dan weet je dat er tegen het vallen van de avond een moment komt waarop hij of zij uitroept: nu naar buiten! Er is mooi licht! In elk seizoen – je kunt het uitrekenen met behulp van het KNMI – is dit moment een uur voor zonsopgang en zonsondergang. De zon staat dan mooi laag en levert het allermooiste licht op voor fotografie. Je kent dat wel, modellen met een gouden randje. Dit uurtje wordt dan ook niet voor niets het “golden hour” genoemd.

Niet dat het elke dag feest is, een uur voor zonsondergang; het moet natuurlijk wel helder zijn. Maar dan maak je foto’s… Man-man.

Hoe dit moment op de dag optimaal uit te buiten voor de meest zomerse foto’s? Zoek een omgeving waar al wat gouds in zit. Een korenveld, een gouden zandstrand, dor gras… De kleur wordt versterkt door de zon, en maakt de foto extra zomers.

About

View all posts by