Tips voor gebruik van de softbox

Hoe gebruik je een softbox optimaal? Harry Hilders geeft tips!

1) Gebruik je voor het eerst een softbox dan heb je de neiging de lichtbron ver weg te zetten, met het idee om het licht te verzachten. Doe dat niet! Je krijgt het mooiste omsluitende licht met een geleidelijke falloff en zachte schaduwen, als je de lamp dichtbij houdt.

2) De hotspot van de softbox zit in het midden. Om een nog zachtere falloff te genereren in een portret, richt je de binnenste zijkanten direct (schuin) op het gezicht.

3) Hou je niet van rechthoekige reflecties in de ogen? Sommige softboxen hebben klittenband schotten met een cirkelvormige uitsnede of je maakt deze zelf eenvoudig met zwarte stof.

6) Gebruik lampen met kleppen – met name voor de Key – voor gericht licht op het onderwerp en voorkomen van spill op de achtergrond.

7) Medium softboxen met lamellen, en helemaal grote en extra grote softboxen zijn zware dingen. Koop daarom een fatsoenlijk contragewicht dat in de hulp-parapluhouder past.

8) Neem monolights met afstandsbediening (dat scheelt een boel gedoe met ladders).

9) Luchtgeveerde lampstatieven zijn een aanrader, omdat het al zwaar genoeg is om de softbox en de lampen steeds te verplaatsen.

10) Je wilt je lichten van de vloer maar geen ​​fortuin uitgeven aan een railsysteem? Gebruik dan Bogen muurarmen. Die monteer je eenvoudig aan muren of plafonds, pas je eenvoudig aan in lengte en kun je zwenken.

About

View all posts by