Fotograferen met behulp van een drone

UAS, RPAS of toch gewoon een drone? Het gaat hier allemaal over onbemande luchtvaartuigen, die vliegen zonder piloot. Ze worden op afstand bestuurd, zijn klein maar stabiel en ideaal om prachtige luchtbeelden mee te filmen of te fotograferen.

Er zijn types als vliegtuig, maar vooral de helikoptervarianten zijn interessant voor de fotograaf, omdat je die langer in de lucht kan laten hangen. Hier geldt: hoe meer rotoren hoe stabieler de helicopter en hoe groter de draagkracht. Tricopters hebben drie rotoren, quadcopters vier, enzovoort. Er zijn zelfs octocopters.

Een drone die je camera kan dragen, ligt qua budget al snel buiten de mogelijkheden van de gemiddelde hobbyfotograaf, maar er zijn fotografen die hun professie succesvol hebben uitgebreid met luchtfoto’s en filmbeelden met behulp van drones.

Voor een idee van de mogelijkheden: kijk eens naar onderstaand filmpje.

 

About

View all posts by