Huis Marseille

Aan de Keizersgracht 401 in Amsterdam bevindt zich Huis Marseille, het allereerste fotomuseum van Amsterdam. Ho, zegt u, en FOAM dan? En dan heeft u bijna wel gelijk, want FOAM is ongeveer even oud. Desalniettemin beroept Huis Marseille zich op de eer, en die zullen we haar dan maar geven.

Wat interessanter is, is dat Huis Marseille boeiende tentoonstellingen biedt. Bijvoorbeeld de huidige expositie getiteld De herontdekking van de wereld met werk van onder meer Juul Kraijer, Eddo Hartmann en Hellen van Meene. Nederlandse fotografen, die in hun diversiteit gemeen hebben dat ze de fotografie verheffen boven puur techniek en informatieve waarde. En dat is interessant in deze tijd van massa-communicatie en een iedereen-kan-fotograferen-mentaliteit.

Inspiratie op gebied van portretten, natuurfotografie en landschapsfotografie, maar dan met nét die invalshoek die het artistieke waarde geeft? De expositie loopt nog tot en met 8 december. Door Harry Hilders warm aanbevolen.

About

View all posts by