Fotograferen vanuit de hoogte

Ga je op vakantie naar de bergen? Skiën, snowboarden, wandelen? Of heb je de kans om eens bovenop een gebouw te klimmen? Dat biedt mogelijkheden om eens vanaf grote hoogte foto’s te maken. Eénmaal boven hoef je – zo lijkt het – bijna niet meer je best te doen, voor een prachtplaat. Een heerlijk on-top-of-the-world-gevoel.

Je moet wel een beetje geluk hebben met het weer. Of kies je dag er van tevoren op uit! Helder, droog, hier en daar een wolkje lijkt ideaal. Maar soms schiet je juist een prachtige plaat met een enorme regenbui op komst. Hou wel rekening met je eigen veiligheid en neem geen onnodige risico’s voor een foto.

Vanaf een hoger standpunt laat je de wereld op een andere manier zien. De moeite die je in de foto stopt, is het zeker waard. Juist door wel die berg of die toren te beklimmen, maak je foto’s die een ander niet maakt. En kun je de kijker een blik op de wereld geven, die hij nog niet eerder heeft gezien.

Tip van Harry Hilders: neem in de natuur een zaklampje mee. Voor je het weet heb je je een gat in de middag geschoten, en meot je in het donker terug!

About

View all posts by