Social selfies

Een zelfportret maken met een digitale camera is natuurlijk leuk vanwege het gelijke resultaat dat bekeken kan worden. Zoals besproken in een andere post (van zelfportretten naar selfies), is de komst van de digitale camera een belangrijke oorzaak van het selfie-tijdperk waar wij nu in leven. De komst van social media heeft daar nog eens kracht bijgezet. Het gaf de ijdele mens namelijk een platform voor al zijn gemaakte zelfportretten. Want voor je online profiel heb je tenslotte een profielfoto nodig en om nou je paspoortfoto of klassenfoto te uploaden was niet een populaire keuze. Velen gingen daarom aan de slag met de digitale camera en kregen de smaak te pakken waardoor ze niet ophielden nadat ze dé perfecte foto hadden. Nee, ze gingen door totdat ze een hele reeks hadden zodat om de zoveel tijd hun profiel ververst kon worden met een mooie nieuwe selfie.

Gouden selfie tip
Als je een selfie maakt, kun je middels het spelen van licht een daadwerkelijke wereld van verschil maken. Het beste licht krijg je bijvoorbeeld wanneer je bij het raam staat. Het natuurlijke licht schijnt dan op je gezicht, waardoor alle oneffenheden verdwijnen en je bijna geen photoshop nodig hebt. Je kunt natuurlijk wel spelen met verschillende filters, om je gezicht weer kleur te geven.

Flickr Creative Commons licentie
Flickr Creative Commons licentie

 

About

View all posts by