Tips voor goede fotografie

Omdat ik zo enthousiast ben over mijn passie, wil ik die ook altijd delen met anderen. Vandaar dat ik hierbij graag een paar tips toelicht, die je helpen bij het goed fotograferen van een gebouw. Dat lijkt namelijk heel makkelijk (hij loopt niet weg), maar toch zitten hier nog wel wat haken en ogen aan.

Oke, de tips voor het fotograferen van een gebouw

  • Houd je handen in een vierkantje voor je ogen om alvast te bekijken welk deel van het gebouw je wilt fotograferen. Probeer verschillende hoeken en samenstellingen.
  • Kijk goed naar de lichtval. Als je een goede foto wilt maken van een gebouw, kom je vooraf een aantal keer kijken hoe de lichtval is. Het felle zonlicht kan veel doen voor een gebouw, maar het zogeheten stijklicht aan het einde van de dag kan gebouwen ook prachtig belichten. Vooral de textuur (stenen, blaadjes, uitsteeksels) komen dan goed tot hun recht. Het licht van een ondergaande zon geeft een warme (gele tot rode) tint en dus een flinke dosis romantiek aan je foto.
  • Licht is ook seizoensgebonden, net als de beplanting in de buurt van een gebouw. Bedenk dus of je voor een mooi contrast wilt gaan met kale wintertakken, of voor een groene waas rondom het gebouw in lente of zomer. De herfst is weer een seizoen apart, maar biedt perspectief op het gebied van kleursamenstellingen.
  • Probeer eens wat anders: een regenachtige dag of een zwaar bewolkte dag geven een heel andere sfeer en kunnen ervoor zorgen dat het gebouw van jouw foto totaal anders overkomt dan normaal. Een plotselinge zonnestraal kan ook wonderen doen en een verrassend effect hebben.

Succes!

About

View all posts by