Wat is een goede camera?

Er zijn verschillende soorten camera’s, de meest voorkomende zijn de compact camera, digitale compact camera en de (digitale) spiegelreflexcamera. Zelf gebruik ik al geruime tijd een digitale spiegelreflexcamera van Canon en ik ben er heel erg tevreden mee.

Een voordeel van deze camera is dat je hiermee echt alles kan instellen en zo dus ook waanzinnige foto’s kan maken. Een nadeel is ook weer de veelheid aan mogelijkheiden: het kost wel wat oefening om dit allemaal onder de knie te krijgen. Verder zijn deze camera’s ook niet echt goedkoop.

De camera dit het beste bij jouw wensen past, is moeilijk om te zeggen. Mijn advies zou zijn: experimenteer eerst met een ‘standaard’ digitale compact camera. Je kan zelfs natuurlijk al experimenteren met de camera die in je telefoon zit, als je die mogelijkheid hebt. Als je vervolgens wat feeling hebt gekregen met de compositie/vlakverdeling/licht gebruik dan kan je de keuze maken om wellicht een spiegelreflex camera te kopen.

About

View all posts by