Fotografie opleidingen

 

Harry Hilders - Fotografie opleidingOntwikkel je skills als fotograaf!

Ben je ook een enthousiaste amateur fotograaf, maar wil je jezelf professioneel verder ontwikkelen? Denk dan eens na over een opleiding of cursus, waarbij je bepaalde techniek verder eigen kunt maken en waarbij je onder begeleiding meer ervaring opdoet. Er zijn in Nederland een aantal bekende en minder bekende opleidingen en cursussen. Hieronder vind je de belangrijkste op een rijtje.

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK)

Deze academie is gevestigd in Den Haag en hier kun je terecht voor complete opleidingen tot fotograaf. Redactionele Fotografie en Wervende Fotografie zijn de twee hoofdrichtingen die je kunt volgen binnen Fotografie aan de KABK. Je kiest één van beide richtingen na het eerste algemene fotografiebasisjaar. Redactionele Fotografie staat voor documentaire en journalistieke fotografie. Wervende Fotografie richt zich op reclamefotografie en modefotografie. Meer informatie: KABK

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)

Op deze Utrechtse hogeschool kun je terecht voor een vierjarige opleiding. De Bachelor of Design in Photography leidt je op tot zelfstandig fotograaf met de nadruk op documentaire fotografie. De documentair fotograaf laat zijn werkelijkheid zien in beelden, waarbij een sociaal maatschappelijke context belangrijk is. De vorm en wijze waarop de werkelijkheid verteld kan worden, is erg divers. De nadruk van de studie ligt op het ontwikkelen van de professionele beroepshouding. Je wordt opgeleid tot creatief ondernemer, waarbij je eigen opdrachten creëert of in opdracht werkt. Meer informatie: HKU

Fotoacademie

Aan de fotoacademie kun je fotografie opleidingen volgen. De fotoacademie is een particuliere opleiding. Dit is een bewuste keuze die de academie de mogelijkheid biedt om een eigen koers te varen en het lesprogramma naar eigen inzicht aan te passen. Ze hebben een instapjaar voor als je eerst wilt kijken of fotografie wel wat voor je is, een basisopleiding en daarna een vakopleiding. Meer informatie: Fotoacademie

Fotovakschool

Op de fotovakschool kun je verschillende fotografie opleidingen volgen, zowel op MBO als op HBO niveau. Je kunt kiezen uit een deeltijd- of voltijdopleiding of uit een minor programma. Hierbij komen steeds de techniek, de inhoud en de compositie aan de orde. Meer informatie: Fotovakschool

School voor fotografie

De School voor Fotografie stoomt fotografen klaar voor de praktijk. Alle opleidingen zijn gericht op het vakmatig werken. Praktijkgerichte opdrachten worden ondersteund met duidelijke theorie, gegeven door docenten die ieder jarenlange praktijkervaring hebben in de fotografie. De School voor Fotografie biedt een basisopleiding van drie maanden aan, een eenjarige opleiding en een passende masterclass. Meer informatie: School voor fotografie

LOI

De LOI tot slot biedt een aantal verschillende cursussen met het thema fotografie. Wellicht handig als je eerst een wilt bekijken of het iets voor je is of niet. Meer informatie: LOI cursussen.

About

View all posts by