Twee opmerkelijke foto-nieuwtjes

Oorlogsfotografie

Als eerste kwam ik op fotografie.nl iets interessants tegen. Oorlogsfotograaf Teun Voeten veilt namelijk een deel van zijn werken, waaronder 24 handgemaakte barietafdrukken. Deze veiling zal plaatsvinden op 14 november 2010 in Maastricht bij AINSI. De opbrengst van de veiling wordt geschonken aan Girls’ Empowerment, een stichting die zich inzet voor meisjes en jonge vrouwen in voormalige oorlogsgebieden in West Afrika. Het hele artikel lees je op www.fotografie.nl website.

Vliegerfotografie

Een deel van de spanning van het fotograferen is voor mij het eindeloze turen door de zoeker om een mooie plaat te schieten. Henk Landlust en Theo van Houwelingen doen dat anders, namelijk een meter of 50 hoger. Zij doen aan Kite Aerial Photography, oftewel foto’s maken met behulp van een vlieger.

Naast kunnen fotograferen, moet je voor deze hobby dus ook vooral erg goed kunnen vliegeren. Je wilt immers niet dat je dure uitrusting uit de lucht komt vallen. Meer informatie kan je vinden op https://www.vliegerluchtfoto.nl/, meer foto’s en een uitgebreider artikel op Fotografie.nl

Harry Hilders - Vliegerfotografie
www.fotografie.nl

About

View all posts by