Camera gooien

De camera-gooi-techniek is een niet zo populair onderdeel binnen de fotografie, hoewel prachtige resultaten kan opleveren. Normaal gesproken, controleert de fotograaf het resultaat. Maar met camera-gooien is het resultaat in de handen van god. Deze techniek is niet voor beginners. Begin uiterst voorzichtig. Leg een matras neer op de plek waar je gaat schieten. Hier volgen een aantal voorbeelden wat voor soort foto’s je kunt creëren met camera-gooien.

De basis

Zorg dat je niet een te dure DSLR camera gebruikt. Een normale camera kan al voor goede resultaten zorgen.

Een lichtbron is het belangrijkste om een goed effect te krijgen. Als je niet een natuurlijke lichtbron in de buurt hebt, gebruik dan een zaklantaarn of een brandende kaars. Als je gaat schieten, zorg dat de omgeving zo donker mogelijk is. Dim the lights, please.

Stel je camera in op een langzame sluiterstand. Dit is zeer belangrijk omdat deze instelling er voor zorgt dat de lens van de camera het licht opzoekt van de lichtbron. Stel uiteraard de zelfontspanner in.

Gooi en smijtwerk

Zo, nu ben je klaar om de camera de lucht in de gooien. Volg de volgende stappen nauwgezet:

  • Zet de lichtbron aan of richt je naar de natuurlijke lichtbron
  • Stel een langzame sluitertijd in.
  • Stel de zelfontspanner in op 2 of 3 seconden.
  • Gooi je camera! (Let op, niet hoger dan 20 tot 40 cm)
  • Volg de camera met je oog, en vang voorzichtig.

Als je het goed hebt gedaan (oefening baart kunst), heb je nu een geweldige foto in je handen. Als het resultaat tegenvalt, zorg dat je de sluitertijd of zelfontspanner opnieuw instelt. Experimenteer met verschillende lichtbronnen.

Belangrijk om te onthouden

Je hebt de macht over de snelheid waarmee de camera draait in de lucht. Dit kan het kwaliteit van het eindresultaat sterk beïnvloeden. Experimenteer met verschillende snelheden.

Hopelijke heb je voldoende informatie om te beginnen met gooien. Doe het voorzichtig en begin heel laag bij de grond.

Ps. Er is nu zelfs een concept camera gemaakt die gemaakt is om mee te gooien. De kwaliteit van de foto’s is redelijk en is vooral bedoeld als gadget. Harry Hilders wil het kopen :)

About

View all posts by