Deel 1: Buiten Portretfoto’s Maken

In veel gevallen worden portretfoto’s binnen gemaakt. Voor een doek, in de keuken of in een theater. Dit was al zo vanaf dat mensen op schilderijen werden geportretteerd.

Maar een leuke variant op binnen portretfoto’s maken is om naar buiten toe te gaan en daar portretfoto’s te maken.

Het leuke aan portretfoto’s buiten schieten is dat je veel meer kunt spelen met de achtergrond en het weer. De wind door de haren of de wind door het hoge gras.

Maar hoe maak je nu leuke en mooie buiten portretfoto’s. Hier volgen een aantal tips.

Focus op de Ogen

De ogen zijn de vensters van de ziel en in een goede portretfoto moeten de ogen het focuspunt zijn. Ogen zijn het meest sprekende en meest scherpe onderdeel van je gezicht en dat natuurlijke effect moet je ook over brengen in een portretfoto.

Als je het diafragma of aperture wijdt open instelt op je fotocamera dan stelt de camera zich zo in dat de ogen automatisch scherper in beeld komen en de huid er zachter uit ziet.

Schiet in de Schaduw

Direct zonlicht is hard, en maakt dat een persoon met zijn of haar ogen gaat knijpen en het niet fijn op de gevoelige plaat komt te staan.

Bovendien is het lastiger instellen met witbalans, omdat zonlicht sterker en zwakker kan worden binnen enkele seconden.

Als je de juiste witbalans en de juiste instellingen qua diafragma instelt krijg je veel mooiere foto’s in een zachte schaduw.

About

View all posts by