Deel 2: Buiten Portretfoto’s Maken

Gebruik het .RAW formaat

Het beste formaat dat je kunt gebruiken op een digitale camera is RAW. Dit is omdat de foto niet worden gecomprimeerd zoals bij jpeg, png of de vele andere bestandsformaten wel het geval is. Bij jpeg bijvoorbeeld bepaalt de camera zelf de compressie. Op welke delen van de foto’s hij concessies doet om de grootte van de foto zo laag mogelijk te houden.

Maak Gebruik van de Aanwezige Witte Reflectie

Als je om je heen kijkt zie je veel objecten die wit zijn en op een mooie manier licht reflecteren. Als bijvoorbeeld zijn vrachtwagens voor een groot gedeelte wit. Bekijk wel of de vrachtwagen wel redelijk schoon zijn. Anders krijg je een reflectie waar je juist weinig mee kunt.

Ook gebruik maken van zwervend witte piepschuim is een goed middel om de juiste reflectie te krijgen. Je kunt het ook bij je lokale electronica of doehetzelfzaak vragen of er nog piepschuim over is die zij willen weggooien.

Wees inventief en je vind altijd een mooi reflecterend object.

Harry Hilders - Witte reflectie
Bron www.fleetgraphicsinc.com

About

View all posts by