Horloges fotograferen

Winkels liggen er vol mee. Horloges. Een handig middel om de tijd te bekijken maar tegenwoordig ook zeker een statussymbool. Waar denk je het eerste aan als je Rolex, TAG Heuer of Alessi hoort? Juist: designproducten die een gevoel van luxe opwekken.

Het is heel belangrijk om als fotograaf, en zeker als productfotograaf om het merkgevoel over te brengen in de foto’s.

Hoe maak je nu perfect horloge foto’s?

Benodigheden

Qua belichting kun je het beste kiezen voor een led lamp. Dit type licht laat diamanten en edelstenen het meest glinsteren.

Omdat je macrofotografie gaat bedrijven is het belangrijk om alle oneffenheden van de omgeving en op het horloge zelf te verwijderen. Je kunt kiezen voor een kleine kwast om de omgeving en het horlogeglas schoon te vegen.

Een plasticring kan ook erg belangrijk zijn bij het fotograferen van horloges. Als je de plasticring aan de binnenkant bevestigd krijg je het effect alsof het horloge om iemands pols zit.

Macrofotografie

Een horloge kent vele details. De wijzers en de details op de wijzerplaat zijn vaak minuscule. Dit vraagt om macrofotografie.

Normaal is een camerastandaard belangrijk, maar bij macrofotografie is een standaard een must. Een kleine beweging kan er voor zorgen dat de details niet goed zichtbaar zijn.

Belichting

Een ander belangrijk aspect bij het fotograferen van horloges is de belichting. Vooral de duurdere horlogemerken en versies bezitten nog al eens glanzende materialen. Je kunt denken aan metalen wijzerplaten en edelstenen. Om deze mooi uit te laten komen is de juiste belichting zeer belangrijk.

De juiste belichting voor horloges is diffuus licht. Gebruik nooit een flitser. Dit is zinloos. Het resultaat bij het fotograferen van horloges met flits is altijd belabberd en het ziet er onnatuurlijk uit.

About

View all posts by