Verboden Vruchten

Je ziet het vaak in reclames terug. Of het nu op een abri, in een magazine of in een televisie relcame terugkomt, Vallend Fruit in Water.

Het ziet er fris uit. Water is fris en fruit is fris. Dus die combinatie is logisch.

Maar hoe maak je nu foto’s van vallend fruit? Welke technieken kun je het beste toepassen.

In dit artikel ligt ik een tipje van de sluier op.

Benodigdheden en voorbereiding

Er zijn een aantal hulpmiddelen nodig om een perfecte fruit-water foto te maken.

●        Stuk Fruit. Appels, Citroenen, Sinaasappels of limoenen werken het beste.
●        Standaard (Dit kan een microfoonstandaard zijn)
●        Camerastandaard.
●        Zwarte achtergrond
●        Glanzend zwart blad. Piano kruk oid.
●        Grote glazen vaas
●        Aluminium folie op karton
●        Donkere ruimte
●        Externe flitser op de camera

Maak de omgeving op. Zet de vaas in het middelpunt op het glanzende dienblad of ander zwart hoogglanzende ondergrond. Om een mooie reflectie te creëren kun je de aluminium folie op de karton plakken en deze tegen een aantal rode kaarsen zetten. De rode kleur van de kaarsen zorgt dat het opspattende water mooi wordt belicht.

Leg het stuk fruit in de vaas, zodat je de camera goed kan instellen. Na deze stap kun je de vaas halfvol schenken met water.

Camera Instellen

Bij het laten vallen van fruit en de motie, de beweging in de foto vast te leggen moet je de camera instellen op highspeed.

Het beste kun je kiezen voor een 50mm lens. Met deze lens hoef je niet heel dichtbij de vaas te staan en zo word je camera niet onnodig nat bij het vallen van het fruit. Zorg dat al het licht zoveel mogelijk wordt bedekt. Sluit ramen, deuren en schakel het licht uit.

Verder moet je de sluiterstand instellen op aperture/diafragma f/5.6, belichtingstijd op 1.3 seconds en de ISO op 250. Stel de timer in op 10 secondes.

Maak de foto’s in RAW formaat, om geen detail te missen door onnodige compressies. De RAW kun je later nog omzetten in Jpeg of in een ander soort formaat.

Vallen!

Nu komt het leukse deel van het fotograferen. Het laten vallen van het fruit zelf. Dit vraagt om enige oefening. Het juiste moment van het fotograferen is als de timer voorbij is en de belichtingstijd begint. Maak zoveel mogelijk foto’s. Zo kun je achteraf goed kiezen. Wissel tussen verschillende fruitsoorten.

About

View all posts by