Fotograferen van Herfstkleuren

Het najaar komt er weer aan. De temperaturen zakken en de blaadjes beginnen te verkleuren. Gele, okerkleurig en rode blaadjes sieren het landschap.

De zomer kan erg leuk zijn om de vrolijke en levendige (vakantie) foto’s te maken. Maar ook de herfst biedt kansen voor de fotograaf. Hoe haal je nu het beste uit de herfst als fotograaf?

Wolken

In de herfst is het vaak meer bewolkt dan in andere jaargetijden. Ook de kans op regen in het najaar is hoger. Dus het is belangrijk om je camera daarop in te stellen. Het is bijvoorbeeld een mooi om de weerspiegeling van bomen en wolken in een waterpartij te fotograferen. Denk aan sloten, meren of je eigen vijver.

Regen

In de herfst kun je ook prachtige foto’s maken na een regenbui. De herfst staat bekend om zijn regen. Het is het seizoen waar je mooie macrofoto’s kunt schieten van regendruppels op de (gevallen) gekleurde bladeren.

Zon

Na regen komt zonneschijn. Ook de zon kan een rol spelen in de herfst. Als je de kans krijgt om te fotograferen met zon moet je die meteen met beide handen aanpakken. Het levert namelijk prachtige plaatjes op. Zonnestralen die door de gekleurde bladeren schijnen geeft bijna altijd een mooi effect.

Contrast

Ga in het landschap of op straat opzoek naar contrasten. Rode bladeren in samenspel met de groene kleuren van gras.

About

View all posts by