5 inspiratiebronnen voor Fotografen

Inspiratiebron 1

Ga naar plekken waar je vroeger al eens bent geweest. Vooral plekken die je al eens eerder hebt gefotografeerd kunnen er voor zorgen dat je nieuwe elementen, veranderingen ziet in de omgeving.

Inspiratiebron 2

Pak je oude cd’s of misschien lp’s erbij en bestudeer de cover’s. De cover’s zijn vaak creatief vorm gegeven en bezitten vaak de meest aparte kunstzinnige foto’s. Als je de cd’s of platen weer op zet en naar de covers kijkt krijg je vanzelf weer nieuwe ideeën die je kunt gebruiken.

Inspiratiebron 3

Als je buiten loopt moet je niet alleen maar strak naar voren kijken, of erger nog naar de grond. Als fotograaf moet je om 360 graden om je heen kijken. Je zal vreemd staan te kijken hoeveel kansen er zijn voor fotografen als je echt om je heen kijkt. Denk aan bepaalde plafonds of weerspiegelingen in autoruiten. Kijk goed om je heen en laat je inspireren.

Inspiratiebron 4

Ga naar een vlooienmarkt. Op dit soort type markten vind je vaak de meest vreemde objecten en voorwerpen… en soms ook mensen die het waard zijn om gefotografeerd te worden.

Inspiratiebron 5

Films kunnen goed helpen om je als fotograaf te laten inspireren. Cinematografie ligt dichtbij fotografie. Een film is opgebouwd uit miljoenen frames en een scène of shot zijn vaak een foto op zich. Je kunt kiezen voor het klassieke filmwerken zoals Citizen Kane of het moderne werk, zoals Midnight in Paris bijvoorbeeld.

About

View all posts by