Onderwater fotografie

Onderwater fotografie is een fascinerend onderwerp. Het is een heel aparte wereld onderwater. Als je in een zee of oceaan foto’s maakt zijn er duizenden dingen die je kunt fotograferen. Van koraalriffen tot zeehonden in de waddenzee. Maar een zwembad kan ook interessant zijn.

Maar hoe kun je nu mooie of grappige onderwaterfoto’s maken? Met de volgende tips help ik je weg.

Begin in het zwembad

Een zwembad is een mooie plek om te starten met onderwater-fotografie. Er zijn geen onverwachtse situaties, normaal gesproken. Geen visjes die aan je tenen knabbelen of een onverwachtse sterke stromingen die je meenemen naar gevaarlijke dieptes.

Onderwater in het zwembad kun je goed wennen aan je onderwatercamera.

Wanneer onderwater te fotograferen?

Het beste tijdstip is aan het einde van de middag op een zonovergoten dag. Op dit tijdstip schijnt de zon schuin het water in en wordt een groot deel van het water belicht. Het moment om te duiken en te schieten.

Als je op een ander tijdstip wil of moet fotograferen kun je ook een flitser gebruiken. Je kunt kiezen voor een strobe light, zoals hier onder is afgebeeld. Om geen witte vlekjes te krijgen op de foto is het verstandig om niet direct het onderwerp te belichten maar om de strobe light richting een andere hoek te laten schijnen.

Bubbels!

Een leuk effect bij het schieten van onderwater-foto’s zijn bubbels. Het maakt een foto levendig en interactief. Het onderwerp, portret komt leuk op de foto te staan.

Objecten

Ook leuk bij het fotograferen onderwater in een zwembad is om objecten mee te nemen. Gitaren, een boek of zelfs een paraplu. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

Genoeg leuke onderwerpen dus, om een middag actief door te brengen in het zwembad.

About

View all posts by