Familie Foto’s maken

Je ziet het veel om je heen als je naar een park, een familiefeestje of het strand gaat. Fotograferende ouders en familieleden. Vaders en moeders die elke stap van hun kind op de gevoelige plaat vastleggen. Of die ene oom (ik zeg niets… Harry Hilders) die zich altijd achter zijn fotocamera verschuilt en op elke verjaardag foto’s maakt.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk. Maar hoe maak je nu een goede familie foto? Met de volgende tips kom je een heel end.

Tip1: Emotie

 

Maak naast de foto’s waarop iedereen lacht ook foto’s met familieleden waar ze verbaasd, verrast of bedenkelijk op kijken. Toon ander soortige emoties in de foto’s. Hier kun je later zeker met elkaar om lachen. Fotografeer iemands ware gezichtsuitdrukking.

Tip 2: Fotografeer in Zwart-wit

 

In een eerder artikel van dit jaar heb ik verteld over de waarde van een zwart-wit foto. Het geeft karakter. Het toont diepte.

Tip 3: Kinderen fotograferen

 

Als je kinderen gaat fotograferen is het een leuk idee om dit samen met een andere volwassenen te doen. Dit kan zijn met voetballen of tafeltennis. Om maar een dwarsstraat te noemen.

Als je een echte fotografie bui hebt kun je het volgende doen. De verhoudingen tussen een klein kind met een volwassenen benadrukken. Bijvoorbeeld een hand van je moeder bij je eigen baby of het gezicht bij de wang van je broer. Het geeft een extra professionaliteit aan de foto’s.

Tip 4: Achtergrond

 

Denk aan de achtergrond. Vaak zie je een achtergrond die niet bij de familieleden past. Denk aan het park of strand. Sommige families houden niet van zand tussen hun tenen. Deze irritatie straalt af op de foto’s. Dat is natuurlijk zonde!

About

View all posts by