De stiekeme lelijkheid van Instagram

Via het programmaatje Instagram op hun mobiele telefoon maken en delen dagelijks miljoenen mensen hun foto’s. De foto’s zijn vierkant als een polaroid en door er een standaard-filter op los te laten wordt de foto bijvoorbeeld vergeeld, zwart wit, of krijgt een jaren-’70-zweem. De filters maken de foto in een handomdraai een enorm stuk sfeervoller. En dat is net wat velen het leuke vinden aan Instagram: het maakt niet uit hoe slecht je bent in het nemen van foto’s, via de filters lijkt het alsof je toch nog min of meer talent hebt als amateurfotograaf.

Nou zijn er toch maar weinig Instagram-foto’s waar je hart sneller van gaat kloppen. De foto’s hierboven hebben zéker wat, maar dat komt doordat het ook echt goede foto’s hadden kunnen zijn. Ook zonder filter dus, en met een goede camera genomen. Jammer is dat álles er dezelfde “schoonheid” van krijgt. En Instagram laat je al snel berusten in stiekeme lelijkheid.

About

View all posts by