Zonsondergang anders

Een zonsondergang kan adembenemend mooi zijn, maar komt op foto’s bijna nooit over. De foto van een zonsondergang is vaak niet zo speciaal, omdat hij lang niet al de emoties kan vangen die we hebben bij het zien van “the real deal”. En dan is een zonsondergangsfoto al snel een kitsch cliché en niets meer dan dat.

Zoek bij het maken van een zonsondergangsfoto daarom altijd naar een bijzondere invalshoek. Kun je een mooi silhouet in beeld krijgen, zijn de wolken prachtig, of vliegen er meeuwen? Maak daar gebruik van in het bepalen van je kader en het moment van afdrukken. De zonsondergang hoeft daarbij niet altijd het centrum van je foto te zijn. Hij hoeft er zelfs niet eens op te staan. Zoek de bijzonderheden in details, in compositie of in kleur. Net zoals bij elke andere foto eigenlijk.

About

View all posts by