Praktijkboek natuurfotografie

Betere natuurfoto’s maken met je digitale spiegelreflexcamera? Met het Praktijkboek Natuurfotografie in de hand combineer je kennis, ervaring en interesse in de natuur om die op zijn mooist vast te leggen. Het boek helpt je bovendien om je eigen technieken en stijl te ontwikkelen, om niet alleen dat mooie plaatje te maken, maar ook om hem te schieten op jouw unieke manier.

In het boek van Ronald Wilfred Jansen komt eerst de benodigde apparatuur en basis-fototechniek aan de orde. Dan wordt er ingegaan op de speciale technieken en gedragsregels die horen bij wild-, natuur- en landschapsfotografie, en ook het nabewerken van foto’s wordt besproken – al betoogt de auteur dat een goede natuurfoto geen nabewerking behoeft.

Foto’s in het boek zijn voorzien van een beschrijving van de camera-instellingen en het beoogde resultaat: gebruikte instellingen, objectieven, plaats en datum van de opnames zijn aangegeven. Dat maakt reproduceren én experimenteren een stuk eenvoudiger. En van het lezen op zich krijg je al zin om je camera te pakken en de natuur in te gaan.

Tenslotte, achterin, nuttige websites en verwijzingen naar meer vakliteratuur.
Een aanrader voor iedere amateur-natuurfotograaf, van beginner tot gevorderde.

Harry Hilders - Praktijkboek Natuurfotografie
Ronald Wilfred Jansen – Praktijkboek Natuurfotografie

Tip van Harry Hilders: Het Praktijkboek Natuurfotografie is nu uitzonderlijk goedkoop te verkrijgen bij BOL.com. Leuk cadeautje voor Sinterklaas!

About

View all posts by