Van natuurfotograaf tot natuurgids?

Als natuurfotograaf is het maar een kleine stap naar gidsen; je hebt immers de passie en het scherpe oog voor de natuur al. En lijkt het je leuk om je passie live met anderen te delen? Het Park de Hoge Veluwe is op zoek naar nieuwe natuurgidsen en start komend jaar met een nieuwe natuurgidsenopleiding!

De opleiding tot natuurgids start eind februari 2014 en loopt tot en met juni 2015. Naast de natuur op de Hoge Veluwe, wordt er ook aandacht besteed aan cultuur en architectuur. Onderwerpen zijn: de familie Kröller-Müller, flora en fauna in het Park, geo(morfo)logie en landschappen, beeldende kunst en rijksmonumenten, kringlopen, evolutie, klimaat(verandering) en persoonlijke communicatie. Je leert ook over specifiek gidsen voor scholieren.

Vorm: theorie, gecombineerd met praktijk in de natuur en een veldstudie in teamverband.
Interesse? Meer informatie vind je op hogeveluwe.nl, of per mail contact op: natuurgidsen@vvhv.nl (vermeld “natuurgidsenopleiding”).

About

View all posts by