Fotograferen met Oud en Nieuw

Het jaar zit er bijna op! Vast een heel gelukkig nieuwjaar gewenst. Dat 2014 een mooi fotojaar moge blijken!

Ook rondom Oud en Nieuw is het leuk foto’s maken. Vorig jaar gaf ik al zeven tips om vuurwerk te fotograferen. Dat is natuurlijk leuk om te doen en een logische keus, maar je zou bijna vergeten dat je je camera tijdens de jaarwisseling ook op andere zaken kunt richten. Zo zou je dit jaar in plaats van de lucht met verschietend kruit, de vuurwerkaanschouwende kindersmoeltjes op de gevoelige plaat kunnen klikken. Of de oplichtende stillevens van pijlflessen en dode rotjes.

Er is vast veel wat we nooit zien met Oud en Nieuw, omdat we dan allen omhoog kijken. Net als dat we normaal de lucht juist veel te weinig zien. Dus is Harry Hilders goede raad voor 2014: laat uw blik zwerven. Want vanuit de zwervende blik vind je interessante nieuwe invalshoeken.

Santé!

About

View all posts by