Leren fotograferen

In Nederland kun je op heel veel manieren je fotografieskills verbeteren. Er zijn fotografie-opleidingen op allerlei niveaus: van workshops tot cursussen en meerjarige opleidingen op MBO- en HBO-niveau. Wat er het beste bij jou als fotograaf past, is afhankelijk van je huidige niveau en het niveau dat je wilt bereiken. Wat wel goed is om te bedenken: wil je professioneel als fotograaf aan de slag, dan is er maar één ding echt belangrijk. En dat is dat je foto’s kunt maken waar mensen op zitten te wachten. Of dat nu is als bruidsfotograaf, natuur- of nieuwsfotograaf en of je daar nu jaren voor geleerd hebt of niet.

Je kunt natuurlijk alles aan workshops en cursussen doen wat op je pad komt. Maar het is slimmer om het wat gestructureerder en vooral gerichter aan te pakken. Wil je een cursus of opleiding beginnen, zorg dan dat je je breed oriënteert. Bepaal voor jezelf waar je je in wilt beteren. Is dat je techniek? Je kijk op de wereld? Hoeveel tijd en energie wil en kun je investeren? Tip van Harry Hilders: kijk je genoeg rond, dan komt wat er bij je past vanzelf bovendrijven.

About

View all posts by