Selfie-apps

Kan het nog moderner zou je denken? Selfies, apps … je hoort er tegenwoordig dagelijks over. Aangezien veel mensen foto’s van zichzelf maken (een selfie) met hun mobiele telefoons, spelen ontwikkelaars daar natuurlijk op in. Zij ontwikkelen apps voor op je telefoon die je een hoop mogelijkheden bieden voor het maken van een selfie. Een aantal van deze apps op een rij:

  1. De eerste app heet heel doeltreffend Selfie Cam. Heeft een aantal handige mogelijkheden: je kan timers instellen, rasterlijnen toevoegen, vierkant uitsnijden om er direct een profielfoto van te maken en eenvoudig tekst, snorretjes, brillen enzovoorts toe te voegen. De app is gratis beschikbaar voor iOS.
  2. Cam me is een app om eigenlijk een tekortkoming in de iPhone op te lossen. De iPhone heeft namelijk geen zelfontspanner en deze app lost dat leuk op. Als je je hand opsteekt en een vuist maakt gaat er een zelfontspanner lopen, waarmee je drie seconden later je selfie hebt gemaakt. Ook deze app is gratis beschikbaar voor iOS.
  3. Een foto mooier maken in Photoshop gebeurt aan de lopende band. Op je mobiel wordt dat lastiger natuurlijk, maar daar helpt de app Facetune je mee. Heel simpel maak je de achtergrond onscherp, je tanden witter, je huid gladder … het werkt haast verslavend. Je kan tevens voor en na zien. Voor iOS kost deze app €2.69, de versie voor Android is onderweg.
  4. Met Selfie360 kan je, zoals de naam al verklapt, een 360 graden selfie maken. Je maakt een start-selfie en draait dan rond. Niet te snel want dan raakt de app in de war. Het kost wat oefening, maar als je het onder de knie hebt is het resultaat best grappig. Gratis beschikbaar voor Android en iOS.
  5. SnapDash is een hele leuke app die erg leuke selfies op kan leveren. Je kiest een categorie, en vervolgens zegt de app hoe je moet poseren binnen 3, 6 of 9 seconden. ‘Een olifant op een skateboard’ of ‘Dolfijn en trainer’ kan je zomaar als opdracht krijgen, probeer dat maar eens na te doen binnen 3 seconden. Lol gegarandeerd. Gratis voor iOS.
     

About

View all posts by