5 Tips voor de fashion fotograaf in spe

Zoals velen weten is fashion fotografie een vak apart. Het is een samenwerking van een professioneel model, een goede omgeving en een geweldig idee in het hoofd van de fotograaf die tot een topfoto moeten leiden. Misschien ben je een beginnend fotograaf, en zijn je foto’s net niet spicy genoeg. Daarom behandelen we hier enkele punten die je kunnen helpen om te groeien in het vak van de fashion fotografie.
1. Het is jouw concept! Wanneer je werkt binnen de fashion zul je merken dat je veel moet samenwerken met haarstylisten, makeup artiesten, etc etc. Hoe dan ook; jouw naam komt onder de foto te staan wanneer deze gepubliceerd wordt. Zorg er daarom ook voor dat je je eigen herkenbare stijl creëert.
2. Beweeg! Durf te experimenteren vanuit verschillende hoeken wanneer je foto’s aan het schieten bent. Misschien is 99% wel gelijk klaar om in de prullenbak gegooid te worden, maar die ene 1% geeft de doorslag waar jouw stempel op komt te staan.
3. Probeer overal te fotograferen. Schiet foto’s waar en wanneer je ook kan. Hierdoor ontwikkel je een oog voor mooie shots die je later past beseft wanneer je door je camera roll scrollt.
4. Bereid je goed voor! Een goede voorbereiding is al de helft van het werk. Verdiep je in magazines, boeken, etc om inspiratie op te doen waardoor je op de set altijd gelijk weet wat jij zelf wilt creëren.
5. Heb zelfvertrouwen! Geloof in jezelf en in je werk. De beste manier om het vak te leren is om jezelf in het diepen te gooien en er met veel zelfvertrouwen een prachtige foto te maken.

About

View all posts by