Gebruik je spiegelreflex eens als camera

Je bent je er misschien niet bewust van, maar je spiegelreflex kan je prima als camera voor HD (HighDefinition) filmpjes gebruiken. Hij heeft een grotere sensor dan compacte camera’s en je kan hem met verschillende instellingen (denk aan ISO waarden, etc) en verschillende lenzen gebruiken. Met andere woorden; een prima idee om je fototoestel eens voor andere doeleinden te gebruiken!

Het maken van filmpjes is net even iets anders dan het maken van foto’s waardoor het zijn eigen mini-instructieboekje nodig heeft. Verschillen uiten zich in de bestandsgrootte, de aanwezigheid van audio en de overstap naar het vastleggen van continue actie. Daarom is het handig om de volgende tips in je achterhoofd te houden:
– Video’s duren langer dan een fractie van een seconde. Wanneer je gewend bent om altijd maar foto’s te maken, dan moet je zeker even wennen aan het maken van een video. Het is goed om hier bij stil te staan.
– Ren niet wild rond met je camera. Vooral in het begin zul je merken dat je bewegende beelden veel te snel zult vastleggen. Tip hierbij is om het liever te langzaam op te nemen dan te snel. Een video sneller afspelen kan altijd nog terwijl er in omgekeerde volgorde veel kwaliteit verloren gaat.
– RUIMTE: wanneer je je geheugenkaartjes gaat uitpakken in je computer, bereid je dan voor door alvast je computer te legen voordat je dit doet. Video’s nemen namelijk enorm veel ruimte in beslag. Een opgeruimde computer zal het proces van laden versnellen.

About

View all posts by