Eerste digitale camera

Wil je jouw eerste digitale camera aanschaffen maar weet je niet waar je moet beginnen? Qua merk, maakt het op zich niet zoveel uit. Je kunt voor de traditionele Canon of Nikon gaan. Maar ook de Olympus is een heel fijne camera om mee te werken. Wat ik wel aanraad is om de camera niet zomaar te kopen zonder dat je het in de hand hebt vastgehouden. Sommige camera’s kunnen de beste beoordelingen van vakgenoten gekregen hebben, maar het gaat er uiteindelijk om wat jij prettig vindt om mee te werken. Stap daarom eens de winkel in en houd verschillende camera’s vast. Ligt het lekker in de hand?  Dus voelt de camera aan alsof het een onderdeel is van je eigen hand? Voelt het natuurlijk? Is het niet te zwaar? Kun je gemakkelijk bij de knoppen? Deze vragen kun je alleen beantwoorden als je allerlei verschillende camera’s uitprobeert.

Hoogste megapixels niet zo mega belangrijk
Misschien dacht je dat de kwaliteit van een digitale camera werd bepaald door een zo hoog mogelijk aantal megapixels, maar dit is de grootste fabel binnen de digitale fotografie. Ja het is belangrijk, maar niet het belangrijkste. Het is zelfs mogelijk dat wanneer je teveel megapixels hebt per vierkante centimeter, dat  je beeldruis veroorzaakt. Dit betekent dat er teveel pixels worden getoond, waardoor je pixels de overhand krijgen en niet het object van je foto.

 

4353175511_fd872623f2_o
Canon digitale camera

 

About

View all posts by