Abstracte fotografie

Abstracte fotografie is niet gemakkelijk, omdat je eigenlijk verder moet kijken dan wat je ziet. Kijk verder naar het onderwerp als geheel en zet kleuren, vormen en lijnen tegen elkaar af. Hiermee creëer je contrast. Maak het onderwerp ‘schoon’ door het te ontleden van alle delen die niet relevant zijn of noodzakelijk.
Zoals gezegd is deze techniek niet voor iedere fotograaf weggelegd. Het vergt namelijk een hoge dosis creativiteit en verbeelding. Dit is voor sommige fotografen tegenstrijdig omdat zij juist de werkelijkheid op beeld willen vastleggen.

Een paar tips
Maak de foto vanuit een hoek met een groothoeklens. Op deze manier krijg je meer diepte en krijg je direct meer contrast dan wanneer je de foto van voren maakt. En schiet eens van onderaf, zodat je het object optisch groter maakt.

 

Pen top abstract

 

Het is belangrijk om te weten dat abstracte fotografie geen duidelijke definitie kent. De basis van deze techniek is dat je werkt vanuit je gevoel en vanuit je instinct. Iets anders ergens in zien, is voor iedereen vrij te interpreteren. Dit betekent dat er geen goed of fout is. Dus laat je creativiteit de vrije loop en zeg meer met je foto dan je in eerste instantie laat zien.

About

View all posts by