World Press Photo toer 2015 Amsterdam

Afgelopen maand zijn de winnaars van de 58ste editie van de World Press Photo onthuld. De winnaar van 2015 is een portret gemaakt door de Deense fotograaf Mads Nissen. Hij heeft een intiem moment tussen twee homoseksuele mannen in Sint Petersburg gefotografeerd. De fotograaf wil hiermee de negatieve houding van Rusland tegenover de LGBT-ers (afkorting voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) belichten.

Bewonder de winnende foto’s
De World Press Photo toer is een wereldwijde toer dat begint in onze land. Alle winnende foto’s van de World Press Photo 2015 zijn op 18 april t/m 5 juli 2015 te bewonderen in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Tijdens deze tentoonstelling kun je de foto’s van de 42 prijswinnaars uit 17 landen bewonderen. De foto’s zijn verdeeld in 8 categorieën: Algemeen nieuws, Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Portretten en Sport.

Tegenhanger van de Zilveren Camera
De eerste tentoonstelling was in 1955 en werd in Amsterdam gehouden. Het doel was om een tegenhanger te bieden aan de nationale fotowedstrijd de Zilveren Camera. Deze wedstrijd bestaat sinds 1949, waar een prijs wordt toegekend aan de fotograaf met de beste persfoto. In de periode1982 tot 1999 werd de World Press Photo tentoonstelling gehouden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Van 1999 tot 2014 werd deze in de Oude Kerk in Amsterdam gehouden en keerde in 2014 weer terug naar de Nieuwe Kerk.

logo_320638_639_1301896540790-de_nieuwe_kerk_amsterdam

 

About

View all posts by