Wat is een spiegelreflexcamera?

Vraag jij je af wat nou een spiegelreflexcamera is? Je bent waarschijnlijk een beginneling in digitaal fotograferen of hebt meer ervaring met een compact camera. De spiegelreflexcamera is in het begin best ingewikkeld om te begrijpen. Althans je moet het een en andere eerst even doornemen, om het beste te halen uit je spiegelreflexcamera.  Meer dan 10 jaar geleden was deze camera meer besteed aan de wat professionelere fotograaf. Maar rond 2005 werd de camera betaalbaarder voor de hobbyfotografen. Dus meer mensen gingen er mee fotograferen en daarmee werd het een zeer populair type camera.

De voordelen
Het belangrijkste om te weten bij een spiegelreflexcamera is dat het vooral ideaal is bij het schieten van actiefoto’s. Verder in vergelijking met een compact camera kun je met een spiegelreflexcamera van lenzen wisselen en kijk je via de zoeker door de lens. Het feit dat je van lens kunt wisselen maakt dat je de kans op het schieten van goede foto’s aanzienlijk vergroot. Want met een lens kun je de scherpte en contrast bepalen. Waarom het een spiegelreflexcamera heet? Dat komt doordat het licht dat door de lens valt wordt gereflecteerd door een spiegel naar het focusscherm waar de focus van het beeld wordt bepaald.

Er zijn een aantal belangrijke onderdelen bij een spiegelreflexcamera die je moet weten, maar meer daarover in mijn volgende post!

Spiegelreflexcamera
Spiegelreflexcamera – Flickr Creative Commons licentie


 

About

View all posts by