Foam presenteert: Swinging Sixties London

Gauw! Wees er snel bij voordat de tentoonstelling ‘Swinging Sixties London – Photography in the Capital of Cool’ voorbij is; tot 2 september 2015 te zien in het Foam in Amsterdam.

De jaren 60 is een zeer enerverende periode op het gebied van fashion, muziek, lifestyle, economische groei, individualisering en adoratie voor beroemdheden. Veel ontwerpers en fotografen halen nog steeds hun inspiratie hieruit. Denk bijvoorbeeld aan Twiggy met haar kenmerkende lange wimpers en ook bepaalde type haarstijlen die typerend zijn voor de jaren 60. Net zoals kleding met geometrische vlakken. Het Foam presenteert het werk van bekende fotografen die toentertijd dezelfde bekendheid ervaarden als de beroemdheden die voor de camera stonden.

London the capital of cool
De tentoonstelling Swinging Sixties London, laat zien dat deze hoofdstad in de jaren 60 vooraan stond wat betreft de nieuwste trends. Het wordt zelfs ‘The Swinging City’ genoemd. De overgang van de grimmigheid die de oorlog heeft achtergelaten, naar een stad vol kleuren, vormen, expressie en vooral levendigheid heeft veel internationale allure behaald.

Fotografiemuseum Amsterdam (Foam) is te vinden aan de Keizersgracht. Hier kun je allerlei fototentoonstellingen zien omtrent kunst, mode, geschiedenis en nieuws. Foam zet opkomende fotografen ook regelmatig in het spotlicht.

Bron: foam.org
Bron: foam.org

 

About

View all posts by