Light L16 camera met 16 lenzen

Het aantal megapixels op een camera mag niet het enige uitgangspunt zijn bij het kiezen van je camera. Er zijn veel meer technische aspecten die meewegen, zodat je een camera vindt die bij je past. Ongeveer 10 jaar geleden begonnen fabrikanten steeds luider te roepen dat hún digitale camera de meeste megapixels heeft. Gauw daarna kwamen de mobiele telefoons met een camera-integratie. Nu hebben de high-end telefoons gemiddeld tussen de 8 en 16 megapixels. Vaak heeft de camera aan de voorkant een lager aantal pixelwaarde.

52 megapixel camera
Hoewel bij het kiezen van de juiste camera het dus niet alleen draait om het aantal megapixels, gaat dit artikel over een camera waarbij het juíst gaat om dit aantal.

De Light L16 heeft 16 individuele lenzen waarmee je foto’s kan schieten van 52 megapixels…Kun je je een voorstelling maken hoe een dergelijke foto er dan uitziet? Verder draait de camera op een Android besturingssysteem, zodat je je foto’s gelijk kunt delen. De camera’s op zich zijn niet heel erg bijzonder, het enige verschil met de traditionele lenzen op een telefoon is dat bij de L16 de lenzen andere brandpuntsafstanden heeft. Hierdoor kunnen er zeer gedetailleerde foto’s geschoten worden, omdat deze brandpuntsafstanden ervoor zorgen dat veel informatie opgeslagen kan worden. Verder kun je na het maken van de foto dankzij deze brandpuntsafstanden de belichting aanpassen.

Momenteel loopt er een pre-order actie waarbij de prijs van de camera tot en met 6 november $1299 is en daarna stijgt de prijs naar $1699. De verwachte releasedatum is rond het einde van de zomer van 2016.

Meer informatie lees je op de website van Light

About

View all posts by