10x Beste fotografie locaties in Nederland

Ben ook jij steeds op zoek naar nieuwe locaties waar je de mooiste foto’s kan maken? Ikzelf ben een fervent fotograaf, voornamelijk werkzaam in Nederland en ik geef je mijn 10 mooiste plekjes mee in dit artikel!

De 10 mooiste plekjes

1. De Biesbosch

Dit prachtige natuurpark, gelegen in Noord-brabant is de plek bij uitstek voor het fotograferen van vogels. Als je geluk hebt, krijg je hier zelfs een ijsvogeltje voor de lens!

2. Hoge Veluwe

Ook gekend als ‘de groene schatkamer van Nederland’, en terecht! Dit natuurpark met zijn prachtige fauna en flora vind je terug in Gelderland.

3. Loonse en Drunense Duinen

Dit prachtige Noord- Brabantse nationale park staat ook bekend als de Brabantse Sahara. Deze naam is met recht en rede, want je vindt hier prachtig uitgestrekte zandvlaktes en dit park beschikt over één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa!

4. Reitdiephaven

Voor de liefhebbers van Scandinavische zichten: Bezoek een keertje Reitdiephaven te Groningen! Deze prachtige locatie ligt dan wel in Nederland, maar hoeft zeker niet onder te doen voor de Scandinavië. Kleurrijke gevels vind je ook in Nederland!

5. Laaxum

Laaxum vindt je in Friesland. In dit vissersdorpje dat bekend staat als het kleinste van Europa, maakte ik de prachtigste beelden!

6. Vuurtoreneiland

Voor wie te vinden is voor architecturale fotografie: Op Vuurtoreneiland te Durgerdam (Noord-Holland), kan je prachtige plaatjes maken van de vuurtoren die in 1883 Amsterdam moest helpen verdedigen bij aanvallen vanuit zee.

7. Kinderdijk

19 molens (die bovendien op de werelderfgoedlijst werden opgenomen) sieren het uitzicht in dit Zuid-Hollandse dorpje.

8. Delfshaven

De stadswijk Delfshaven kenmerkt zich door een uitgebreide hoeveelheid 19e Eeuwse grachtenpanden en arbeiderswoningen uit de jaren ’20.

9. Oisterwijkse vennen

Opmerkelijk is dat deze vennen stammen uit de laatste IJstijd. De prachtige natuur vormt een perfect onderwerp voor de mooiste plaatjes!

10. Paard van Marken

Ook gekend als de vuurtoren van Marken, staat deze te pronken in Noord- Holland.
Zeker in de wintermaanden is dit een fotografische aanrader!

Haal je fototoestel en statief maar boven en trek er op uit. De prachtigste locaties liggen voor handen. Veel fotografiegenot!

About

View all posts by