Tips voor spontane foto’s

Spontaan op de foto

De meeste mensen houden van spontane foto’s en toch staan ze er niet graag zelf op. Probeer het de volgende keer eens met deze tips.

Voordat je begint

De leukste spontane foto’s hebben vooraf wel wat aandacht nodig. Op een spontane foto zie je er ontspannen en op je gemak uit. Denk na over hoe je jezelf het liefst op een foto ziet en oefen voor de spiegel. Houd je ogen open als je lacht. Denk aan iets waar je blij van wordt, zodat ook je ogen meedoen en laat je stralendste lach zien. Ook de achtergrond van je foto is belangrijk, kies voor een muur met een opvallende kleur, een mooi landschap of een karakteristiek gebouw.

Op de foto

Sommige mensen voelen zich comfortabeler als ze iets met hun handen kunnen doen. Is dat bij jou ook zo, gebruik dan eens een accessoire voor je foto. Draag bijvoorbeeld een leuke tas, je telefoon, een bos bloemen, laat je fantasie de vrije loop. Vind je foto’s van jezelf staand niet mooi, probeer dan eens zittend op de foto te gaan. Let daarbij wel op je houding; met je benen uit elkaar en onderuit gezakt op je stoel ziet er niet echt charmant uit. Ga liever rechtop zitten, met je rug recht en je benen tegen elkaar. Hou rekening met het licht, in natuurlijk licht maak je de beste foto’s. Pas wel op dat je niet recht ín het licht kijkt, je zult dan al snel je ogen dicht knijpen en dat ziet er op de foto heel vreemd uit. Vind je een bepaald deel van jezelf heel mooi, probeer dat dan op de foto extra aandacht te geven. Dat is natuurlijk ook andersom van toepassing, vind je iets minder mooi, laat het dan op de foto niet zien.

Afwerking

Als laatste tip, maak veel foto’s en kies achteraf de leukste eruit. Blijf ook foto’s maken als er even niet geposeerd wordt. De kans wordt zo groter dat er een goede bij zit. Eventueel kun je die later nog wat bewerken op de computer.

About

View all posts by