10x De mooiste plekken die jij vastgelegd moet hebben

Ontdek de wereld met je camera

Gewapend met mijn camera trek ik de wereld over. Wat is er heerlijker dan de alledaagse dingen vast te leggen op beeld of uren in spanning te wachten om twee olifanten perfect op de foto te zetten? In dit blog vertel ik over tien plekken die je naar mijn mening gezien en gefotografeerd moet hebben!

Europees genieten

Je hoeft niet per se ver van huis om geweldig te kunnen genieten en terug te keren met bijzondere foto’s. Hier volgen vijf tips voor Europese reisfotografie:
1. Ga naar het Italiaanse Villa d’Este in Tivoli om prachtige plaatjes te schieten van de verfijnde renaissance cultuur. Op de late namiddag is het licht heel mooi in deze groene tuinen vol fonteinen en beelden.
2. Wandel door schilderachtig Frigiliana in Zuid-Spanje voor prachtige portretten van het alledaagse leven in dit witte paradijs en adembenemende vergezichten op het Almijara gebergte.
3. Neem de trein van Corte naar Calvi door het Corsicaanse binnenland voor schitterende natuurfotografie vanuit het boemeltje.
4. Fotografeer de besneeuwde hellingen van het Duitse Thalkirchdorf per ski. De besneeuwde naaldbossen en bevroren watervallen zullen niet teleurstellen.
5. Aanschouw Praag vanaf de Karelsbrug bij zonsopkomst. Ideaal voor de perfecte reisfoto!

De wijde wereld in

Wie juist wel ver wil reizen voor unieke ervaringen en prachtige beelden, moet eens naar deze tips kijken:
6. Leg het dagelijks leven vast in Jaipur, India, waar koeien het straatbeeld bepalen en tuktuks en kamelen over de snelweg scheuren.
7. Reis naar de Ngorongoro krater in Tanzania voor waanzinnige natuurfotografie. Een close-up van een hongerige leeuw of een zwerm elegante kraanvogels zit er zeker in!
8. Neem de boot naar Ko Phi Phi om het eiland vanaf het water te fotograferen. Ook een wandeling naar het uitkijkpunt levert schitterende foto’s op.
9. Bezoek het Marokkaanse Merzouga voor geweldige beelden van de Sahara. Maak een kamelentocht en sta vroeg op om te genieten van de serene rust en mooie lichtinval.
10. Verken het iconische Lalibela in Ethiopië om de ingenieuze stenen kerken vast te leggen samen met de kleurrijke personages die ze intact houden.\

 

Afbeeldingsresultaat voor Italiaanse Villa d'Este in Tivoli

About

View all posts by