Hoe leg je een gedenkwaardige bruiloft vast?

Fotograaf bruiloft: de 4 belangrijkste bruiloft fotografie tips

Voor bruidsparen is fotografie een van de meest belangrijke onderdelen van hun trouwdag. Hun grote dag wordt door foto’s vereeuwigd. Met deze bruiloft fotografie tips geef je de newlyweds de trouwreportage van hun dromen.

1. Maak een ‘shot list’

Goede voorbereiding is belangrijk voor zo’n grote opdracht in een trouwsetting. Maak van tevoren een ‘shot list’: een checklist van elke compositie die je op de grote dag in ieder geval niet wilt missen. Dat kan van alles zijn, van de bruidsmeisjes die zich klaarmaken en een schattige foto van de kleine kinderen die dansen tot een close-up van de bruidegom die naar zijn bruid kijkt.

To do list

2. Overleg met het bruidspaar over hun wensen

Ieder koppel is anders. Misschien heeft jouw bruidspaar heel specifieke wensen voor hun trouwreportage. Ze willen bijvoorbeeld dat er extra veel foto’s van hun hondje worden genomen tijdens de ceremonie. Of ze zijn vooral op zoek naar foto’s van spontane momenten. Door hen te vragen wat hun behoefte is, weet je zeker dat je goed zit.

Bruiloft - hondenfoto's

3. Wees brutaal genoeg, maar zonder teveel aanwezig te zijn

De grote hoeveelheid mensen op een bruiloft is een flinke uitdaging bij bruidsfotografie. Je moet brutaal genoeg zijn om ondanks deze mensenmassa toch de foto’s te krijgen die jij, of eigenlijk het bruidspaar, wilt. Verlegen gasten moet je overtuigen om zich te laten fotograferen en enthousiaste feestvierders moet je vriendelijk doch dringend verzoeken om je de ruimte te geven ook anderen te fotograferen. Dit alles zonder teveel aandacht naar jezelf te trekken.

Bruilofttafel

4. Zorg voor een goede combinatie van clichés, spontane momenten en details

De formele bruidsfotografie is wat je vaak ingelijst ziet worden. Terecht, want clichés horen bij bruiloften en het bruidspaar verwacht dat je hier voldoende foto’s van neemt. Daarnaast zijn spontane foto’s van groot belang. Dit zijn de shots die hun bruiloft speciaal maakt en waar echte pareltjes uit voortkomen. Vergeet tot slot de details niet. Met veel liefde heeft de bruid haar menukaarten zelf gemaakt, dus zorg dat je ook van deze symboliek een sfeervolle foto van neemt.

Geschreven door Harry Hilders
2017/11/10

About

View all posts by