Tips en voorbeelden voor de perfecte zwangerschapsshoot

Hoe leuk! Wellicht is de eerste gender reveal party al geweest en groeit je buik al een stuk harder dan voorheen. Dit blog staat in het kader van de zwangerschap en geeft je tips hoe deze het beste kan worden vastgelegd middels een ideale zwangerschapsshoot.

16 weken zwanger foto

Na de eerste vier maanden van je zwangerschap, is het bij de meeste mensen wel bekend dat je zwanger bent. Ondertussen gieren de hormonen door je lijf. Echter wil je natuurlijk wel de leuke momenten blijven onthouden! Hieronder is een voorbeeld gegeven van een foto met de zwangerschapsecho uit week 13. Natuurlijk snappen we dat je pas een foto wil maken, wanneer je al wel een zichtbaar buikje hebt. Daarom raden wij ook aan om de eerste foto in de reeks te maken in week 20.

Een foto met de zwangerschapsecho
Een foto met de zwangerschapsecho

Pregnancy time lapse

Natuurlijk kun je ook elke week een foto maken om het gehele proces vast te leggen in de vorm van een Pregnancy time lapse! Er zijn verschillende manieren op een pregnancy time lapse te fotograferen. Een voorbeeld is door dit te zelf te doen.  Hieronder staan foto’s van een dame die zelf haar zwangerschap heeft vastgelegd op camera, inclusief het resultaat.

De zwangerschap time lapse
De zwangerschap time lapse

We snappen natuurlijk ook dat je geen camera op beeld wilt hebben staan. Je kan hierbij kiezen voor een statief of laat de foto’s maken door je partner. Houd er echter rekening mee dat de zwangerschap meerdere maanden duurt en hierdoor de lichtinval van bijvoorbeeld ramen invloed kan hebben op de foto’s. Kies daarom ook voor een plek waar je zelf het licht kan controleren en zorg ervoor dat het accent ligt op je buik, maar dat je stralende gezicht ook goed zichtbaar is.

Pregnancy time lapse
Pregnancy time lapse

Gender reveal party (20 weken zwanger)

Nadat je iedereen hebt verteld dat je zwanger bent, komt natuurlijk de dag des waarheid: de bekendmaking van het geslacht.Het leven moet natuurlijk gevierd worden. Een trend die is komen overwaaien uit het grote Amerika is de gender reveal party! Wat is een gender reveal party nou eigenlijk? Voor sommige is het een bekend fenomeen, maar voor de overige mensen: Een gender reveal party is een bijeenkomst waarbij op een leuke en originele manier in het bijzijn van familie en vrienden het geslacht van de baby onthuld. Zorg voor een licht decor. Dek de tafel met een mooi wit kleed en plaats de tafel bij een raam waar het licht mooi valt. Gebruik accessoires om de roze/blauw-aspecten goed te laten terugkomen in de foto’s. Naast het feit dat je genieten wilt, kun je vooraf middels een statief het perfecte shot alvast bepalen en later je camera zo in te stellen dat het meerdere foto’s maakt om de time lapse goed in kaart te brengen.

Gender reveal: een jongen of een meisje?

Gender reveal party

Babyfoto’s maken

Last but not least, de dag waar iedereen op heeft gewacht: de geboorte. Een van de beste babyfotograven is Anne Geddis. Op haar website Annegeddis.com deelt zij haar laatste en prachtigste mirakels. Voor meer fotografietips: kijk gerust even op mijn blog!

Anne Geddis fotografie

Geschreven door Harry Hilders
2017/11/13

About

View all posts by