Panorama Fotografie

Een panorama foto maken is tegenwoordig heel eenvoudig. Er is veel software voor handen om makkelijk een foto’s aan elkaar te plakken en een panorama foto te creëren. Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten als je de foto’s gaat schieten.

Hieronder zie je een panorama foto die bestaat uit 8 verschillende shots.

Harry Hilders - Taipei Sunset
www.neilwade.com

Een panorama foto maken die bestaat uit meerdere shots geeft een beter resultaat dan een panorama setting op een camera.

Ten eerste als je elke foto afzonderlijk schiet heeft elke foto apart de hoogst mogelijke resolutie in plaats van dat de pixels verdeelt worden over meerdere foto’s.

Ten tweede zie je dat de aan elkaar geplakte panorama foto hierboven geen problemen met perspectief heeft terwijl de foto (zie foto hieronder) met camera panorama setting het beeld uit zijn verband trekt.

Harry Hilders - Taipei Sunset
www.neilwade.com

Dingen om te houden als je de foto gaat nemen voor een panorama.

– Denk om veel overlap. Met photoshop of andere software is makkelijker om te snijden dan om foto’s aan te vullen. Probeer te verhouding tussen de ½ en 1/3 te houden. Dus het gebouw op de eerste foto aan de rechterkant moet weer terugkomen in de tweede foto aan de linkerkant.
– Gebruik een driepoot/tripod.
– Probeer locaties te vermijden waarbij veel beweging plaats vind.

Met deze tips ben je klaar om te beginnen met het schieten van je panorama. Veel succes.

About

View all posts by