Vakantiefotografie Tips

Zojuist ben ik teruggekomen van een lange weekendtrip naar Rome en heb ik prachtige foto’s geschoten. Ik was bezig met een aantal foto’s te archiveren en ik dacht leuk om een aantal tips te delen met jullie. In een vorige post beschreef ik alles over reisfotografie, maar deze post gaat over meer over de familie vakantie foto’s.

Als een die-hard fotograaf begrijp ik de constante behoefte om alles en iedereen op foto vast te leggen, in plaats van het moment te genieten. Deze manier levert wel de meeste foto’s op, maar niet altijd de beste. Al een paar uur lachen en poseren kan tot irritaties leiden. Dit levert natuurlijk niet het gewenste resultaat.

In plaats van continu foto’s te schieten, neem drie of vier keer per dag de tijd om de vakantie foto’s te maken voor monumenten en andere bezienswaardigheden. Weet wanneer je je camera op moet bergen en moet gaan genieten.

Een mooie manier om leuke foto’s te maken op vakantie is door mensen met eten bezig te laten zijn. Een ijsje of een lolly. Ze zijn op deze manier met iets anders bezig dan met poseren en levert de meest oprechte foto’s op. Het geeft een realistisch beeld.

Als (professioneel) fotograaf ben je ook op zo een trip, bewust of onbewust met je vak bezig. Wat ik altijd merk na een vakantie of stedentrip is dat ik zelf niet op de foto sta. Laat jezelf fotograferen, in de leukste poses zoals ik Harry Hilders dat doe. Veel plezier en vergeet niet je camera soms weg te stoppen anders krijg je een witte plek rond je oog. Zonde.

About

View all posts by