Fotograferen van kaarslicht

Het fotograferen van kaarslicht is lastiger dan je denkt. Het is meer dan alleen de camera richten en de brandende kaars vastleggen. Net als met andere lichtbronnen moet je de camera op de juiste manier instellen. Met volgende tips van Harry Hilders maak je de beste foto’s van kaarslicht voor een wel heel mooi romantisch resultaat.

Zet je flitser uit

Om een warme glans rond het kaarslicht te creeren op de foto moet je absoluut je flitser uitzetten. Anders wordt het een overbelichte foto en mis je de details van het kaarslicht.

Gebruik een standaard

Een standaard is een must in de fotografie. Dit geldt helemaal voor het fotograferen van kleine lichtbron. Dit is moeilijker om vast te leggen op de gevoelige plaat. Een afstandsbediening is erg handig.

Meerdere kaarsen

Om meer licht te creeren is het verstandig om meerdere brandende kaarsen bij elkaar neer te zitten. Dit geeft meer rust op een foto. Mocht je één kaars moeten of willen fotograferen kun je het beste op de achtergrond voor lichtbron zorgen zoals een lamp of televisie bijvoorbeeld.

ISO instellingen

Stel de ISO van je camera in onder de 400. Dit zorgt er voor dat het kaarslicht het meest scherp is en het zwart niet te korrelig is.

Nu ben je helemaal klaar voor een romantische avond, Kaarslichten fotograferen. Harry Hilders wenst jullie veel plezier.

About

View all posts by