Fotograferen als een Paparazzi

Het woord “paparazzi” is het meervoud van het woord “paparazzo” wat celebrity fotograaf betekent. Het werk van de paparazzi is om foto’s te maken van bekende en minder bekende personen voor in de verschillende bladen en websites. Puur om de entertainment waarde voor de fans en nieuwsgierigen.

Sommige kranten en veel andere media bedrijven maken gebruik van de diensten van de paparazzi. Ondanks de niet altijd even ethische manieren van werken leveren ze vaak wel de exclusieve foto’s.

Maar hoe schiet je nu zelf foto’s als een paparazzi. Ik neem je even kort mee in deze wondere wereld.

Digitale Camera

Zorg voor een kwalitatief goede camera. Een DSLR met een telelens. Ook moet de camera goed tegen slecht weer kunnen. Spatwaterdicht is een must. Vooral als je je als paparazzi achter bomen en in vuilnisbakken moet verschuilen.

Kleed je als Paparazzi

Kleed je als een echte paparazzo. Gehuld in een kaki vest waarin je al je materialen kunt meenemen. Lens schoonmaakdoekjes. Snacks en water zijn ook niet overbodig. Soms moet je uren wachten op een goede kiek.

Achtervolgen

Als echte paparazzo ben je direct al niet populair bij bekende personen. Dus een irritant achtervolgen van je onderwerp is part-of-the-job. Dus wees gewaarschuwd. Je moet tegen fysieke klappen kunnen.

Mocht je toch wat netter willen gedragen moet je niet de personen voor de voeten lopen. Niet inbreuk maken op wat de personen aan het doen zijn.

Succes met het worden van paparazzo. De één is er voor in de wieg gelegd. De ander niet. Ik in ieder geval niet.

About

View all posts by