Fotografie Accessoires bij Trouwfotografie

Een trouwdag is voor veel mensen één van de belangrijkste dagen in hun leven. Er wordt een belangrijke stap gemaakt. Het ene stel wilt een groot feest en een ander stel een (zeer) bescheiden feestje.

Zeker bij de grote feesten mag een cameraman en een fotograaf niet ontbreken. Je wilt natuurlijk kunnen nagenieten van deze dag. Het vak van trouwfotograaf mag niet worden onderschat. Het moet in één keer goed.

Maar welke spullen zijn nu onontbeerlijk voor een trouwfotograaf?

Digitale Camera. Een voor de hand liggende accessoires, dan wel machine die niet mag ontbreken. Zorg dat je de camera op de snap-and-shot instellingen zet. Op trouwerijen gebeuren dingen vaak onverwachts. Die wil je natuurlijk wel vastleggen.

Het liefst breng je twee camera’s mee. Er kunnen namelijk kleine ongelukjes gebeuren. Je kan vallen en je camera breken. Je kan verzekerd zijn. Maar dan nog zit je zonder camera. Je back-up camera hoeft niet van dezelfde kwaliteit te zijn als je hoofdcamera. Maar dan heb je iedergeval iets om mee te schieten die dag.

Memory Cards – Bijna belangrijker nog dan de camera zelf zijn de memory cards. Zorg dat je er genoeg bij je hebt. Die bovendien leeg zijn. Koop zoveel mogelijk memory cards. Beter te veel dan te weinig.

Batterijen/Accu – Naast te weinig ruimte of te weinig memory cards is het belangrijk dat je genoeg accutijd hebt om mee te schieten. Batterijen/Accu’s verouderen relatief snel. Dus twee extra stuks meenemen is geen overbodige luxe.

Doekjes – Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een stukje taart op de lens. Kwat of gewoon een paar regendruppels. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk van je lens halen. Houd dus de schoonmaakdoekjes bij de hand.

Comfortable Tas – Het is belangrijk dat de tas waar je je spullen in hebt zitten comfortabel over je schouders hangt. Je staat natuurlijk veel die dag en een oncomfortabele tas gaat irritereren. Test het gewoon een dagje uit als je gaat oefenen met fotograferen.

About

View all posts by