Amateurfotografie

Het sinds een paar jaar een trend. Oude familiefoto’s, foto’s van feesten van 40 jaar terug. Gewone mensen in gewone situaties. Daarnaast worden soms dat soort foto’s (als ze uiteraard esthetisch verantwoord zijn) uitgeroepen tot kunst.

Het ligt een beetje in het verlengde van “gevonden foto’s”. Mensen die alledaagse foto’s op markten kopen voor hun verzameling. Soms kopen ze foto’s van één bepaald thema. Alleen honden of alleen portretten bijvoorbeeld.

Iedereen!

Het grappige aan amateurfotografie is dat iedereen er aan mee werkt. Hele families maken foto’s. Grootouders die foto’s maken van hun kleinkinderen. Ouders die foto’s maken van hun ouders. Iedereen werkt er aan mee.

Kunst!

Maar om een amateurfoto uit te roepen tot kunst moet het toch al wat jaren oud zijn. Vaak worden de foto’s op hun echte kwaliteit beoordeeld door externe personen. Eventueel galeriehouders die in een bepaalde foto tot kunst uitroepen.

Kijk eens naar de foto’s hieronder. Is dit kunst?

About

View all posts by